dilluns, 10 de novembre de 2014

Exposició de miniatures


El vestíbul de l’arxiu comarcal del Pallars Jussà s’ha omplert de reproduccions en miniatura d’esglésies, bótes, arbres i objectes diversos fets amb fusta.

Es tracta d’una exposició de part de la col·lecció de Mariano Mir, més conegut a Tremp pel Toneler que quan es va jubilar del seu ofici, va començar a treure un profit diferent de la fusta. Va començar, com ja li venia d’ofici a fer miniatures relacionades amb el vi. Dins de tones va reproduir tot el procés de l’elaboració. Però la seva afició el portà a seguir amb reproduccions com l’església de Tremp.
Una persona en constant aprenentatge, fins i tot utilitza ordinador i internet per fer les maquetes, i molt dedicada a la feina. Ell mateix n’explica una anècdota.
Mariano Mir cuida tots els detalls, cada obra està feta amb el tipus de fusta que s’adequa més a la tonalitat dels materials originals.
Mir ja va ser un emprenedor de l’època, quan va veure que en un moment determinat el món de la fusteria patia crisi, va decidir muntar-se com a toneler a Tremp que no n’hi havia cap, un ofici que aprecia i que ja mai deixà. Ara, les eines del seu taller les cedeix a la ciutat de Tremp perquè hi quedin com a patrimoni.
L’exposició de miniatures es pot visitar al vestíbul de l’arxiu comarcal fins al 21 de novembre.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada